Πώς να γίνουν τα παιδιά σας ευφυέστερα; Επιστημονικά αποδεδειγμένο

Πώς να γίνουν τα παιδιά σας ευφυέστερα; Επιστημονικά αποδεδειγμένο

1.Μαθήματα Μουσικής

Έρευνες δείχνουν πως μαθήματα μουσικής κάνουν τα παιδιά εξυπνότερα :

Σειρά επιστημονικών ερευνών έχει δείξει πως τα παιδιά, τα οποία παρακολουθούν μαθήματα μουσικής εμφανίζουν υψηλότερο δείκτη IQ από τα παιδιά που δεν ασχολούνται καθόλου με τη μουσική.

2.Αθλητισμός

Η φήμη που θέλει τα παιδιά που ασχολούνται με τον αθλητισμό να έχουν χαμηλότερο δείκτη IQ από τα υπόλοιπα παιδιά δεν φαίνεται να έχει καμία βάση.

Η καλή φυσική κατάσταση αυξάνει την ικανότητά στη  μάθηση.Μετά την άσκηση άνθρωποι μαθαίνουν καινούριες λέξεις με ποσοστό 20% μεγαλύτερο.

3.Όχι ανάγνωση στα παιδιά σας, αλλά διαβάστε μαζί τους

Έρευνα έχει δείξει πως τα παιδιά, τα οποία διαβάζουν  με τη βοήθεια των γονιών τους, τα βοηθά να βελτιώσουν κατά πολύ την ικανότητα της ανάγνωσης.

Όταν δίνουμε προσοχή στην από κοινού ανάγνωση βιβλίων είναι ένα αποτελεσματικό μέσο για την προώθηση της ικανότητας πρόωρου αλφαβητισμού ακόμη  και μειονεκτούντων παιδιών.

4.Η στέρηση ύπνου κάνει τα παιδιά…

Η έλλειψη ύπνου οδηγεί σε υστέρηση της γνωστικής ωρίμανσης και ανάπτυξης του παιδιού. Αντίθετα, τα παιδιά που κοιμούνται περισσότερο, πετυχαίνουν καλύτερα αποτελέσματα στο σχολείο.

«Η απώλεια μιας ώρας ύπνου ισοδυναμεί με την απώλεια δύο ετών της γνωστικής ωρίμανσης και ανάπτυξης του παιδιου.» Sadeh

5.Το IQ δεν αξίζει χωρίς θέληση και πειθαρχία

Δεκάδες μελέτες δείχνουν ότι δύναμη της θέλησης είναι η πιο σημαντική συνήθεια και ο ακρογωνιαίος λίθο για την ατομική επιτυχία …

Σίγουρα το IQ παίζει σημαντικό ρόλο, ωστόσο η θέληση είναι αυτή που θα οδηγήσει το παιδί για να επιτύχει καλύτερα  αποτελέσματα. 

6.Η μάθηση είναι μια ενεργητική διαδικασία

Η πραγματική μάθηση δεν είναι παθητική, είναι ενεργητική.

Στα παιδιά, στα οποία προσφέρεται η πληροφορία παθητικά, δηλαδή βάζοντας τα στη θέση του ακροατή δεν καταφέρνουν να την κατακτήσουν τόσο καλά όσο τα παιδιά, τα οποία πληροφορούνται για κάτι μέσα από μια δραστηριότητα.

7.Οι διατροφικές συνήθειες

Οι διατροφικές συνήθειες ενός παιδιού έχουν άμεσο αντίκτυπο στις μαθησιακές επιδόσεις του, καθώς μαθητές που τρώνε καλύτερο πρωινό γεύμα την ημέρα ενός διαγωνίσματος φαίνεται πως αποδίδουν καλύτερα από εκείνους που δεν έφαγαν κάτι.

Υπάρχουν πάντα οι εξαιρέσεις: 

Ακόμη, οι γονείς είναι προτιμότερο να προσφέρουν γλυκά όταν τα παιδιά μελετούν και όχι όταν χαλαρώνουν.

Έρευνα δείχνει ότι η καφεΐνη σε συνδυασμό με τη ζάχαρη μπορεί να είναι ενισχυτές μνήμης.

8.Το οικογενειακό περιβάλλον

Ο βασικότερος παράγοντας για την καλή ψυχική υγεία του παιδιού, η οποία του επιτρέπει να ξεδιπλώσει τις ικανότητες και τα ταλέντα του είναι να μεγαλώνει σε ένα χαρούμενο περιβάλλον.Η ευτυχία είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα σε έναν κόσμο που δίνει έμφαση στην απόδοση. Κατά μέσο όρο, οι χαρούμενοι άνθρωποι είναι και πιο επιτυχημένοι. Παίρνουν καλύτερες αξιολογήσεις, έχουν πιο καλές θέσεις εργασίας, και κερδίζουν υψηλότερους μισθούς. Είναι πιο πιθανό να παντρευτούν και να έχουν πετυχημένο γάμο.

9.Οι παρέες του

Η παρέα του εκάστοτε παιδιού φαίνεται πως ασκεί έντονη επιρροή πάνω του σε οποιαδήποτε ηλικία της ζωής του. Για την ακρίβεια, πολλές έρευνες έχουν αποδείξει πως παιδιά με χαμηλούς βαθμούς μετατράπηκαν σε αριστούχους όταν ξεκίνησαν να κάνουν παρέα με καλύτερους μαθητές.

10.Η δική σας εμπιστοσύνη

Πιστεύοντας πως το παιδί σας είναι πιο έξυπνο από το μέσο όρο, αυτό μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Το να πιστεύετε οι ίδιοι πως το παιδί σας είναι έξυπνο και ικανό να πετύχει ο,τι θελήσει είναι το στοιχείο που δίνει τη μεγαλύτερη δύναμη στο παιδί, καθώς αυξάνει την αυτοπεποίθηση του και το παιδί λειτουργεί χωρίς πίεση.

Πηγή: time.com

(Visited 383 times, 2 visits today)